Invloed & Macht van de patiënt; Hoe geef je mede richting aan verandering in de zorg?

De zorgwereld verandert in rap tempo. Zo zijn er grote ontwikkelingen gaande op de gebieden van E-health en zorg op afstand. Dit biedt veel innovatieve mogelijkheden, maar roept tegelijkertijd vragen op. Hoe kun je als bestuurder van een patiëntenorganisatie en als individuele patiënt je impact (op afstand) vergroten? Deze thema’s stonden centraal tijdens de Patiëntenorganisatie Dag op 2 september die zowel virtueel als fysiek plaatsvond.”

Monic Bührs heeft een achtergrond in verschillende managementfuncties. Aan de hand van deze ervaringen gaf ze 5 mogelijkheden om invloed uit te oefenen aan. Dit waren: hulp vragen, bondjes sluiten, het inzetten van ego, reflectie en een persoonlijke visie. Vervolgens was het woord aan Bram Verbrugge van Stichting Voor Sara, welke veel  media-aandacht kreeg via krantencolumns, een donateurs website en een site voor patiënten & professionals, waardoor ze uitgroeide tot een professioneel kennisplatform -en netwerk.

Na de keynote verplaatste de groep zich naar de workshopruimtes. De eerste workshop ging over stakeholderanalyse & samenwerken met diverse stakeholders. Welke impact kunnen stakeholders hebben en hoe maak je daar zo goed mogelijk gebruik van? Vervolgens gaf Bram Verbrugge een workshop over het creëren van impact via social media door middel van het schrijven van een persbericht. Belangrijke vragen hierbij zijn: Wat vind je belangrijk als patiëntenorganisatie? Wat wil je vertellen? Tenslotte vond een keynote over succesvol lobbyen plaats

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.