Een andere manier van genezen
Data & analytics heeft de potentie om de gezondheidszorg te verbeteren: zij creëert waarde door met compleet nieuwe inzichten gepersonaliseerde diagnoses en nieuwe behandelingen mogelijk te maken. De vraag is echter hoe er op een veilige manier de kracht van nieuwe technologieën als Internet of Things, Artificial Intelligence, zelflerende modellen en cognitive computing ontketent kan worden. Hoe kunt u als ziekenhuis met data de zorgkwaliteit en bedrijfsvoering verbeteren? Welke gegevens genereert u en welke gegevens kunt u gemakkelijk ontsluiten? Hoe analyseert u die data en met welk doel? En hoe vertaalt u vervolgens de verkregen inzichten in concrete toepassingen ten behoeve van patiënten en zorgprofessionals? Kortom, hoe wordt u een data gedreven ziekenhuis?
Geert Kazemier ging tijdens zijn presentatie in op de vraag hoe artsen en patiënten konden profiteren van data en analytics in de zorg. Zo experimenteerde Geert onder andere met een computermodel dat aan de hand van de analyse van CT-scans laat zien of een behandeling wel of niet aanslaat. Jan-Eric Slot ging in op de wijze waarop het Bernhoven Ziekenhuis zich richting de toekomst beweegt. Digitalisering en innovatie spelen daarin een belangrijk rol. Tijdens zijn presentatie nam hij de groep mee in de uitdagingen en vraagstukken waar een CIO/CMIO zich mee bezighoudt in de transitie naar data driven healthcare.
Onder leiding van Jorrit Ebben, Chief Strategy & Innovation Officer bij Academy Het Dorp bestond de discussie uit een plenaire kennisuitwisseling en het uitdagen van elkaars denkbeelden. Uiteraard was er ook ruimte voor directe vragen. In de discussie kwam sterk naar voren dat sectorale samenwerking een essentieel onderdeel van de innovatiestrategie is.
Bij deze sessie waren onder andere de volgende deelnemers aanwezig
- CIO | Noordwest ziekenhuis
- CMIO | Onze Lieve Vrouwe Gasthuis
- CMIO | Tergooi Ziekenhuizen