De samenwerking van Security

Hoe kan veiligheid gegarandeerd worden? Dit is een vraagstuk waar wij allemaal, in alle dimensies van ons leven, mee te maken hebben. Vast staat dat geen enkele organisatie zonder hulp veiligheid kan garanderen. Wat nodig is: intensieve samenwerking tussen verschillende sectoren, publiek en privaat, binnen -en buitenland. In samenwerking met partijen overal ter wereld worden veiligheidsproducten ontwikkeld. In complexe samenwerkingsverbanden zoals deze is er altijd sprake van trade-offs. Aan de ene kant lijkt het alsof wij voor onze veiligheid minder autonoom worden, terwijl wij tegelijkertijd binnen samenwerkingsverbanden veel invloed uitoefenen op het gebied van productontwikkeling. Over dit spel van geven en nemen presenteerden Schiphol en TNO, beide belangrijk in de ontwikkeling van veiligheidsproducten, tijdens een door Flevum georganiseerd Vision Dinner hun visie. 

De presentaties van Krishna Taneja, Directeur Nationale Veiligheid bij TNO, en Hedzer Komduur, Plaatsvervangend Directeur Safety, Security, and Environment bij Schiphol spraken over het partner netwerk waarbinnen (publieke) veiligheidsproducten worden geproduceerd en wat de implicaties hiervan zijn. Zij benadrukte beiden het belang van ontwikkelen en innoveren in een wereld waarin het vrijwel onmogelijk is om zeker te weten waar de dreigingen van morgen vandaan komen. Er werd in het bijzonder aandacht besteed aan de mogelijke bedreigingen die gecreëerd worden door 3D-print technologieën en er werd uiteengezet hoe strategic alliances de enige weg vooruit zijn in het blijven garanderen van een zo veilig mogelijke samenleving. 

Na de presentatie gingen Krishna Taneja en Hedzer Komduur in gesprek met bestuurders (Cyber) Veiligheid om uitdagingen te delen, van elkaar te leren, en connecties te leggen.  Enkele van de deelnemers waren:

  • CISO | Robeco
  • IT Security Officer | Van Oord
  • Director Cyber Security | Hikvision
  • Algemeen DIrecteur | Securitas Nederland

Contactgegevens

Agenda

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze sessies? Meld u dan aan voor de maandelijkse agenda.