FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 
Flevum

Compaan wint Connected Health Chanllenge

Wednesday 26 November 2014

17 november 2014

Compaan wint Connected Health Challenge

Wedstrijd van UPC, Ziggo en VitaValley om concepten via breedbandinternet te creeren voor goede en efficiënte zorg en ondersteuning in huis.

Compaan is tot winnaar gekroond van de Connected Health Challenge. Volgens de jury, onder leiding van André Rouvoet, is Compaan het beste concept voor connected health via breedbandinternet. De prijs bestaat onder andere uit een geldbedrag van 20.000 euro en professionele begeleiding bij de realisatie van het concept. De prijs werd uitgereikt tijdens een smart debat over zorg innovatie in Amersfoort.

Connected Health Challenge

De Connected Health Challenge is een initiatief van UPC, Ziggo en VitaValley. De wedstrijd stond open voor pioniers met concepten om de potentie van digitale infrastructuur te benutten voor goede en efficiënte zorg en ondersteuning in huis. Maar liefst negentig initiatiefnemers meldden zich aan. Drie finalisten presenteerden hun concept donderdag 13 november tijdens een smart debat over zorginnovatie, georganiseerd door UPC en Ziggo.

Tablet voor ouderen

Compaan is een tablet die speciaal is ontwikkeld voor ouderen. Het apparaat deelt de online wereld met ouderen en faciliteert mantelzorg en professionele zorg. De jury, onder leiding van André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, was onder de indruk van alle finalisten. ‘We waren op zoek naar het beste concept voor zorg en ondersteuning via breedbandinternet voor mensen thuis’, aldus juryvoorzitter Rouvoet. ‘Compaan heeft gewonnen dankzij de brede toepassingsmogelijkheden en de eenvoud van het concept.’

De winnaar krijgt actieve ondersteuning van specialisten en de initiatiefnemers bij het realiseren van het concept. Die ondersteuning bestaat in elk geval uit een geldbedrag van 20.000 euro. ‘Deze overwinning gaat ons vooral helpen met het bereiken van het grote publiek’, aldus Joost Hermanns, een van de bedenkers van Compaan. ‘Met onze geschiedenis in de consumentensector weten we hoe moeilijk dat is.’

Troostprijzen

Er werd tijdens het smart debat ook een publieksprijs uitgereikt. Die ging naar Cubigo, een open platform dat zelfstandig wonen faciliteert door zorg, welzijn, communicatie en e-health te integreren in één dashboard. De andere finalist was ART Contactless Monitoring Solutions, waarmee door middel van minuscule sensoren de bewegingen, ademhaling en slaap van cliënten op afstand worden gemonitord. Cubigo en ART worden, samen met zeven eerder afgevallen concepten, uitgenodigd voor verdiepings- en inspiratiesessies met de organiserende partijen om mogelijke samenwerking te onderzoeken.

Meer informatie over de Connected Health Challenge is te vinden op http://www.connectedhealthchallenge.nl

 

Onderdeel van het Flevum netwerk zijn: