FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar
Flevum Director's Challenge | Wij zijn pas winst gaan maken toen wij stopten met

Director's Challenge | Wij zijn pas winst gaan maken toen wij stopten met het najagen van winst!

Per jaar produceren wij 80.000 ton aan afval. Als wij zo doorgaan, komt onze volgende generatie om in het afval en is er geen weg terug. Wij moeten nú veranderen om het sneeuwbaleffect van klimaatverandering tegen te houden en een gezonde toekomst te kunnen waarborgen.

Wij kunnen en mogen niet wachten totdat de wetgeving ons dwingt om maatregelen te nemen waar uiteindelijk niemand profijt van heeft; bedrijven zullen de eerste stap moeten nemen om die figuurlijke stap in de juiste richting te zetten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet moeilijk, een kleine stap richting duurzaamheid is snel gezet. Na die eerste kleine stap volgt een tweede kleine stap, en daarna nog een. Voor je het weet heb je het duurzaamheidsvirus te pakken en verspreid het zich door je hele organisatie. Dat virus weet zich snel te verspreiden naar je klanten, partners en leveranciers. Als jij toekomstgericht onderneemt, kom je er niet onderuit: langdurig succes zit in duurzaam ondernemen. Iedereen weet het, maar niet iedereen doet het al. De early adopters zullen het meeste profiteren.

De grondstoffen die wij massaal van de aarde plunderen zoals olie en gas, blijven niet voor eeuwig beschikbaar. Op dit moment gebruiken wij 1,6x de capaciteit van de aarde, waardoor we een enorm gat achterlaten in de natuur. We bereiken bijna een tipping point waarin er geen grondstof meer over is om uit de aarde te trekken. Zodra we dit hebben bereikt, is het te laat.

De mindset die we nu hebben – winstgericht ondernemen – is gebaseerd op een economie waarin alles in overvloed aanwezig is. Door de trend op economisch vlak, de transitie naar ciruculair ondernemen, en de klimaatverandering, zijn we genoodzaakt ook onze traditionele manier voor ondernemen te veranderen. We moeten groeien naar een nieuwe mindset waarin we allemaal besmet zijn met het duurzaamheidsvirus en winstgevend ondernemen meer is dan alleen de cijfers op onze bankrekening.

Gé Moonen zal tijdens zijn keynote van deze Director’s Challenge bijeenkomst ingaan op dit onderwerp onder het motto “wij zijn pas winst gaan maken toen wij stopten met het najagen van winst!”.

OVER DE SPREKER
GÉ MOONEN, CEO Moonen Packaging, vader van 3 dochters (Evy, Lonne en Auke) en al 27 jaar getrouwd met Rianne. Gé begon zijn loopbaan direct na afstuderen aan de Hogeschool Haarlem middels het opzetten van de Belgische tak van het huidig bedrijf. In 1989 opende hij Moonen Packaging in Hasselt waarna hij in 1993 een tweede vestiging opende in Antwerpen. In 1995 ging Gé terug naar het hoofdkantoor in Nederland en werd hij commercieel eindverantwoordelijk. In 2006 nam hij de zaak over van pa Bèr en daarbij ook de leiding van het gehele bedrijf.

Moonen Packaging is in de loop der jaren omgebouwd naar een duurzaam bedrijf met de belangrijkste focus om de planeet zoveel mogelijk te ontzien. Het beleid heeft Moonen Packaging veel waardering opgeleverd, zo werd Moonen Packaging in 2014/2015 'groenste bedrijf van Nederland', in 2016 "beste werkgever van Limburg" en in 2017 'Beste ondernemer van de Weerterland regio'
 

Datum / tijd

Van: 18/06/2019 - 18:00
Tot: 18/06/2019 - 21:00

Programma

Director's Challenge

Locatie

Landgoed Huize Bergen
Vught

Speciaal geschikt voor

Directieleden van bedrijven met 100 of meer medewerkers.

 

Onderdeel van Flevum Executive zijn: