FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar

Vision Dinner | bedrijfscultuur en techniek zijn key

Datagedreven optimalisatie klantervaring: Bedrijfscultuur en techniek zijn key
Hoe VGZ transformeert naar data gestuurde bedrijfsvoering
 

Digitalisering zorgt ervoor dat organisaties meer dan ooit tevoren in directe verbinding met hun (eind)klanten staan. Social media, platforms, apps, webshops – stuk voor stuk zorgen zij voor een enorme toename van de beschikbare consumentendata. In deze connected wereld worstelen veel organisaties met de vraag hoe deze data te structureren om bedrijfsvoering te optimaliseren en de eindklant beter te bedienen. Immers, de informatie die in data besloten ligt, is van onschatbare waarde.

Maar hoe ontgint u deze schat aan informatie? Hoe ontwikkelt u een succesvolle datastrategie en welke competenties heeft u binnen uw organisatie nodig om deze tot een succes te maken? Kortom, hoe maakt u de stap van het verzamelen naar inzichten en concrete acties? Laat u inspireren door de presentatie van Nicole Pijnenburg van Coöperatie VGZ, waarin zij u meeneemt in de stappen die de organisatie zet in haar reis richting een connected business die slim gebruik maakt van datatoepassingen.


Nicole Pijnenburg, Directeur Business Intelligence Services bij Coöperatie VGZ.
Data speelt een belangrijk rol in de besluitvorming van VGZ – iets dat uitsluitend mogelijk was door de inrichting van een data lake. Nicole en haar team structureren en uniformeren alle data waarover VGZ beschikt.. Daarmee is data toegankelijk voor collega’s en inzichtelijk gemaakt voor alle business units (intern). Middels Advanced Analytics verwacht VGZ beter inzicht te krijgen in klant- en patiëntgegevens waardoor zij nog beter in staat is om producten te optimaliseren en klanten te bereiken. Ook is zij door samenwerking op het gebied van data in staat om met haar ketenpartners de zorg te optimaliseren bijvoorbeeld de wachtlijstproblematiek in de zorg ggz (extern). Een grote uitdaging bij de toepassing van data in de besluitvorming is echter het veranderen van de bedrijfscultuur. Want hoe zorg je dat alle business units de switch maken naar data gestuurd werken?

Gedurende haar presentatie laat Nicole zien hoe zij de technische implementatie van het data platform heeft vormgegeven en hoe zij haar organisatie beweegt om mee te gaan in het nieuwe datagedreven denken.


Uw voorzitter is Rob Wijhenke, Head of Data Innovation & Analytics en tevens Sr. Enterprise Advisory Machine Learning & AI bij ABN AMRO. Rob zal vanuit zijn ervaring en expertise de dialoog en discussie na afloop van de presentatie faciliteren.
 

Datum / tijd

Van: 19/03/2019 - 17:30
Tot: 19/03/2019 - 20:30

Locatie

Restaurant 't Amsterdammertje
Loenen aan de Vecht

 

Onderdeel van Flevum Corporate zijn: