FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar
Flevum Director's Challenge | Ondernemen = Doen, en blijven Doen!

Director's Challenge | Ondernemen = Doen, en blijven Doen!

De visie van Joop Petit is eenvoudig: vertrekken is beter dan piekeren over het doel. Geen dikke plannen maar doen. Volg het gevoel en gebruik het verstand. En natuurlijk maak lol onderweg, en niet te serieus.

ONDERNEMEND BLOED
Als kind plukt hij de kersen bij de buren om ze vervolgens in een zakje aan de voordeur te verkopen. “Maar we hebben zelf kersen”, “Ja, dat weet ik (Jopi), maar deze zijn lekkerder (met een glimlach), echt waar, proef maar!” En hup, weer een gulden verdient. Tijdens zijn studie aan de TU Eindhoven begint hij in 1992 aan zijn eerste echte onderneming en koopt voor de huisvesting zijn eerste echte pand, een stadspandje in het hartje van Sittard. Het architectenbureau groeit en in 1996 volgt de eerste verhuizing naar een groter, monumentaal pand. Veel te groot. Om de casus rond te krijgen worden kleine ondernemingen in de zorg aangetrokken om het gros van de kamers te vullen. Hier wordt de basis al gelegd voor wat in 2013 De WERKplaats zou worden. In de loop van de jaren worden steeds meer bij-huurders opgezegd om zo het architectenbureau de benodigde ruimte te geven. In 1999 is Vola & Petit Architecten de enige gebruiker in de prachtige villa.

Kortom een ondernemer pur sang die u graag meeneemt in zijn visie over ondernemen tijdens deze bijeenkomst waarin hij u meeneemt naar zijn Second, Third en Fourth step van zijn carrière als ondernemer.

SECOND STEP
Joop denkt na over de groei en concludeert dat autonome groei niet de gewenste snelheid gaat opleveren om spraakmakende en aansprekende projecten te gaan realiseren. Een fusie of overname met een gerenommeerd bureau biedt soelaas. In Maastricht wordt Snelder Architecten aangesproken. Een bureau met een uitstekende staat van dienst in de woningbouw, utiliteitsbouw en de zorg. Het provinciehuis Limburg is daar een spraakmakend voorbeeld van.

THIRD STEP
In bureau Satijn wordt een partij gevonden die gespecialiseerd is in woningbouw, zorg en monumenten en herbestemming. Een fantastische combinatie met utiliteitsbouw. In 2005 ontstaat SATIJNplus. Joop geeft naast leiding aan de reguliere utiliteitstak vorm aan het R&D Team, SpA Academie en ontwikkeld daarmee bijzondere producten en processen. Bekende voorbeelden uit die tijd zijn het Kruisheren Hotel in Maastricht, Boekenhandel Dominicanen in de Dominicaner kerk te Maastricht en Qbic Hotel in Amsterdam en Londen.

FOURTH STEP
Op 1 oktober 2013 start Joop zijn nieuwe onderneming: Phidias Community Innovation, een multidisciplinair team dat werkt aan projecten op het gebied van vastgoed en exploitatie waarbij de gebruiker altijd centraal staat, altijd.

OVER DE SPREKER
JOOP PETIT, Joop Petit, geboren te Beek(L) in 1968, studeerde aan de TU Eindhoven en haalde zijn master in zowel bouwtechniek als architectuur. Hij is nu meer dan 25 jaar actief als ondernemer in de vastgoed wereld.

Datum / tijd

Van: 18/03/2019 - 18:00
Tot: 18/03/2019 - 21:00

Programma

Director's Challenge

Locatie

Landgoed Huize Bergen
Vught

Speciaal geschikt voor

Directieleden van bedrijven met 100 of meer medewerkers. Dinerbijeenkomst in kleine groep van maximaal 15 deelnemers.
 

 

Onderdeel van Flevum Executive zijn: