FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar

Kennissessie | How to recover your lost Knowledge

Spreker: Manuel Carillio – Lost Knowledge b.v.

Zo nu en dan vertrekken je ervaren, competente en doorgewinterde medewerkers uit je bedrijf. (om wat voor reden dan ook). Hierbij verdwijnt ook een enorme hoeveelheid kennis en inzicht.
Kennis van hoe dingen werken, kennis over hoe zaken aangepakt dienen te worden, kennis wat er moet gebeuren in je organisatie, maar ook onzichtbare kennis en ervaring die opgedaan is door de jaren intern als wel extern. Wanneer deze mensen uitstromen ontstaat een kennisgat die weer opgevangen moet worden door andere ervaren mensen, die daardoor, vaak genoeg ook niet meer toekomen aan hun eigen werk en dus overbelast raken en mede hierdoor weer opstappen..
Dit is vaak het begin van een soort stoelendans van functies die lost knowledge kenmerkt.
Lost Knowledge ontstaat niet alleen door uitstroom van ervaren mensen, maar ook door chronische miscommunicatie, verwaarlozing van functies en/of handelingen, een laag ethiek nivo, mismanagement enz. enz.
In vele gevallen zal deze praktische kennis, lastig te vervangen zijn, omdat het vaak opgedaan is in een lange periode en ook nog eens in een technologisch tijdperk van hoge vooruitgang. Soms weet je gewoon niet wat een bepaald persoon allemaal doet of niet doet.
Hoe herstellen we deze verloren kennis? Hoe ontstaat het?
Welke systemen bestaan er om überhaupt kennis niet meer te verliezen, je als bedrijf niet elke keer terugvalt als een ervaren persoon opstapt. En hoe kan een bedrijf dat snel groeit niet terugvallen in haar kennis evolutie?
In deze kennissessie geeft Manuel u enkele bruikbare tips en handreikingen om de schade te beperken.

NB. Het staat u ook vrij om uw één van uw zakelijke relaties uit te nodigen voor deze bijeenkomst.
Laat u verrassen, wees erbij, verbreed uw kennis en uw netwerk!
Graag tot ziens op 12 dember a.s.

Datum / tijd

Van: 12/12/2018 - 15:30
Tot: 12/12/2018 - 18:15

Programma

15.30 uur | Inloop en ontvangst
16.00 uur | Welkomstwoord, introductie deelnemers, aansluitend de presentatie
17.45 uur | napraten, borrelen en netwerken

Locatie

Bilderberg Grand Hotel Wientjes
Stationsweg 7
8011 CZ Zwolle
Phone: 038-4254254

Speciaal geschikt voor

Directies, Management en HR-functionarissen

 

Onderdeel van Flevum Executive zijn: