FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar
Flevum Executive | Innovatie | Business Challenge in 3D printing

Innovatie | Business Challenge in 3D printing

Nieuwe technologieën brengen nieuwe mogelijkheden , maar zeker ook uitdagingen. 3D printen/ Additive Manufacturing is ook een van die technologieën. Er kan geprint worden met plastics, ceramiek en plastics, met verschillende technieken. Waar rekening mee te houden?

Punten welke aan bod komen zijn onder andere design, Productie, Return on Investment, Markten. Maar zeker ook change management. Welke impact heeft 3D printen op mijn organisatie en business. En welke weg moet ik bewandelen om met 3D printen te gaan beginnen?

OVER DE SPREKER

ING. ARNO GRAMSMA M.SC., is Director van AddFab B.V. Na een bachelor in Mechanical Engineering en een master in Technical Management heeft hij gewerkt in verschillende technische management functies. Sinds 2012 is Arno bij verschillende projecten in Additive Manufacturing technologie (3D printen) betrokken geweest. In 2012 heeft hij de business unit 3DP binnen KMWE opgestart. Daar werkte hij samen in een consortium AddLab waar 9 partners gedurende 4 jaar werkte samen de kunsten van het metaal poeder bed printing leerden. Het AddLab initiatief ging in 2016 verder als zelfstandig bedrijf opgericht door 3 industriële partners. AddFab is de 3D print fabriek voor de productie van industriële metalen onderdelen in Eindhoven.

Within AddFab KMWE together with partners NTS Group and Machinefabriek de Valk will industrialise Metal Additive Manufacturing within its facilities. To further integrate Additive Manufacturing in the Industrial Ecosystem AddFab will be situated on the new Brainport Industry Campus. Next to this he worked in two European projects; developing an innovative fast production technology and district machine for customized footwear insoles manufacturing (FP7; ADDFactor), and developing technologies assisting manufacturing of intelligent, “passive” and highly personalised kineto-dynamic equipment (Movement Assistive Devices) to enhance or compensate human movements, aiding the disabled, elderly and workers H2020; MovAid).

Datum / tijd

Van: 20/09/2018 - 16:00
Tot: 20/09/2018 - 18:30

Programma

15.00 uur | Netwerken*
15:30 uur | Start bijeenkomst
18.30 uur | Einde bijeenkomst

*facultatief

Locatie

Landgoed Huize Bergen

Speciaal geschikt voor

Directieleden en senior management van bedrijven met 50 of meer medewerkers.

 

Onderdeel van Flevum Executive zijn: