FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar

Patiëntenorganisatiedag 2018

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de volgende editie van de Patiëntenorganisatiedag op 21 maart 2018. In 2017 zijn wij met elkaar in gesprek gegaan over de patiëntenorganisatie van de toekomst. Samenwerking, partnerships en co-creatie bleken sleutelwoorden om tot innovatie, oplossingen en een toekomstbestendige organisatie te komen. Thema’s die wij daarom in 2018 centraal zetten. 

Sprekers
Philip Idenburg is expert op het gebied van strategie- en innovatievraagstukken met grote affiniteit met de gezondheidszorg. Zo is hij auteur van de boeken ”Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg” en “Diagnose Zorginnovatie” met een innovatieagenda voor de zorg. 

Philip is ervan overtuigd dat samenwerking en innovatie de basis voor succesvolle transformatie van organisaties vormen. Daarin staat ‘ecosysteem denken’ centraal. Om dit te illustreren geeft Philip enkele praktische voorbeelden van succesvolle samenwerking in het bedrijfsleven, vanuit de gezondheidszorg en door patiëntenorganisaties. In dit laatste geval beperkt hij zich niet alleen tot de samenwerking met externe partijen (denk aan verzekeraars en de overheid), maar gaat hij ook in op samenwerking met de achterban. Op basis van deze voorbeelden reikt hij u de tools voor co-creatie aan, waarmee u gezamenlijk in de co-creatie sessies aan de slag kunt om tot een oplossing voor de geselecteerde uitdagingen te komen. 

Edith Mulder, Directeur Oogfonds.
Samen met Dedicon en het Van Abbemuseum heeft het Oogfonds de RAAK Stimuleringsprijs in het leven geroepen. Doel is Nederlandse musea te inspireren een specifiek programma te ontwikkelen om kunst voor blinden en slechtziende toegankelijker te maken. Dit jaar won museum Boijmans van Beuningen de prijs en kunnen mensen met een visuele beperking genieten van het moois dat het museum te bieden heeft.


Edith neemt u mee in de wijze waarop de samenwerking tot stand is gekomen. Daarbij geeft zij u enkele tips en aanbevelingen voor wanneer u zelf in contact wilt komen met mogelijke partners. 

Uw dagvoorzitter is Roderik van Grieken, Oprichter en Directeur Nederlands Debat Instituut.

Co-creatie Sessies
Samenwerking is het sleutelwoord van de Dag in 2018. In het tweede deel van de bijeenkomst gaan we in co-creatie sessies aan de slag met onderstaande vragen.

Vraag 1: Op welke manieren kun je als patiëntenorganisatie samenwerken met externe partners voor het vinden van vrijwilligers en bestuursleden?
Vraag 2: Hoe kunnen patiëntenorganisaties samenwerken met (zorg)professionals om vanuit co-creatie tot een passend zorgaanbod te komen? 
Vraag 3: Hoe kun je als patiëntenorganisatie samenwerkingsverbanden aangaan zonder daarbij de eigen identiteit te verliezen?
Vraag 4: Op welke manier kunnen wij door middel van samenwerking technologische voorzieningen stimuleren die bijdragen aan een verbetering van de patiëntenzorg. 

U krijgt vooraf de gelegenheid uw voorkeuren voor de co-creatie sessies aan te geven. 

Datum / tijd

Van: 21/03/2018 - 11:00
Tot: 21/03/2018 - 15:15

Locatie

Roche Nederland
Woerden

Speciaal geschikt voor

Patiëntenorganisaties

 

Onderdeel van Flevum Corporate zijn: