FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar

Vision Dinner | Blockchain: een hype of disruptor?

Blockchain. Veel besproken en in één adem genoemd met andere buzzwoorden zoals cloud en big data. De technologie heeft de potentie om sectoren en markten te transformeren en nieuwe businessmodellen te creëren. Er ontstaan steeds meer initiatieven en samenwerkingsverbanden – met name cross industry. Toch blijft een echte doorbraak in Nederland nog uit. Hoe komt dat? Is blockchain een hype of zal deze technologie sectoren in de toekomst gaan disrupten?

Spreker
Peter Penning, Head of IT Finance & Procurement and IT Lead Blockchain Team bij ING Bank.
Peter gelooft in de disruptieve kracht van blockchain en is er zelfs van overtuigd dat blockchain in potentie een even zo grote impact kan hebben als de introductie van het internet. ING investeert daarom zwaar in onderzoek naar de mogelijkheden van blockchain en de ontwikkeling van innovatieve banking solutions. Onlangs nog ontwikkelde ING een nieuwe code die gebruikt kan worden om via blockchain verstuurde informatie beter te beschermen. Een code, die de privacy gevoeligheid van de technologie verbetert.
ING ontwikkelt dergelijke technologieën niet in een isolement, maar erkent de kracht van samenwerking. Zo is zij aangesloten bij de R3 en De Nationale Blockchain Coalitie.

Tijdens zijn presentatie geeft Peter u inzicht in de koers die ING op blockchain gebied heeft ingezet. Daarbij gaat hij in op de overwegingen die daaraan ten grondslag hebben gelegen en de uitdagingen die hij heeft ondervonden. Vervolgens beschrijft hij enkele concrete samenwerkingsverbanden met partijen binnen en buiten de eigen sector (bijvoorbeeld Shell).

Datum / tijd

Van: 15/03/2018 - 18:00
Tot: 15/03/2018 - 20:30

Locatie

De Kloosterhoeve
Harmelen

Speciaal geschikt voor

Directeuren uit de publieke en private sector

 

Onderdeel van Flevum Corporate zijn: