FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar

Vision Dinner | De cloud en kritische bedrijfsprocessen

Lange tijd was het gebruik van lokaal geïnstalleerde bedrijfssoftware de norm in het bedrijfsleven. Voor veel bedrijven is de transitie naar een Cloud omgeving niet langer een optie maar noodzakelijk. Echter het bepalen van onder andere de juiste snelheid en het migratiescenario naar één of meerdere cloud oplossingen, is een uitdaging. Niet voor elk bedrijfsonderdeel is de Cloud wellicht een passende oplossing. CIO’s moeten duidelijke keuzes maken over de vraag, wat blijft (vooralsnog) on premise en welke bedrijfsonderdelen zijn gebaat bij de flexibiliteit die de Cloud te bieden heeft. Tijdens dit diner spreken we met elkaar over de overwegingen om wel of niet of nog niet naar een cloud oplossing over te stappen en mogelijke aanpakken om een hybride model voor uw bedrijf te ontwikkelen.

Spreker
Jeroen Scheer is CTO en Leader Digital Strategy bij Alliander.
Volgens Jeroen is de transitie naar de cloud een lastig proces voor een bedrijf als Alliander. Voor Allianders’s Accelerators werkt hij volgens het principe `cloud first & cloud only`. Maar aangezien Alliander als netwerkbedrijf onderdeel is van de kritische infrastructuur van Nederland vindt Jeroen dat hij de plicht heeft elke transitie van kritische bedrijfsprocessen naar een nieuw platform met de hoogst mogelijke veiligheid te laten plaatsvinden.

De hoofdvragen die hem hierbij bezighouden zijn:
Hoe garandeer je de veiligheid en stabiliteit van het Nederlandse energienet terwijl je innoveert? Hoe weeg je privacy-issues af vanuit een klant-perspectief in relatie tot de kritische infrastructuur? En, hoe weeg je de voordelen van cloud solutions tegen de nadelen?
Om deze vragen te beantwoorden wil Jeroen de vraagstelling versimpelen en hierover de discussie aangaan met vakgenoten. Hoe kan je een hybride oplossing vinden die het beste van twee werelden combineert? Welke data store je on premise en welke data vertrouw je toe aan een externe partij? Is er een eenvoudige beslisboom voor de cloud?

Datum / tijd

Van: 31/10/2017 - 18:00
Tot: 31/10/2017 - 20:30

Locatie

Restaurant 't Amsterdammertje
Loenen aan de Vecht

Speciaal geschikt voor

Directeuren en bestuurders

 

Onderdeel van Flevum Corporate zijn: