FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Beschikbaar

Vision Dinner | Data security als katalysator voor de digitale business innovatie

Nieuwe wetgeving zoals GDPR en cyber aanvallen zorgen ervoor dat veel bedrijven in toenemende mate risicomijdend worden op het gebied van datamanagement. Aan de andere kant spreken we over data als het “nieuwe goud”. Een andere view op data en informatiebeveiliging is nodig voor het versnellen van digitale transformatie en de ontwikkeling van nieuwe digitale businessmodellen.
Tijdens deze bijeenkomst zal Ad Krikke, CISO bij DSM, een disruptieve visie op dit onderwerp uiteenzetten. Hij ziet de nieuwe wetgeving en de digitale transformatie niet als tegenstellingen, maar als katalysator voor nieuwe inherent veilige businessmodellen. Immers: uitsluitend inzetten op risk avoidance leidt niet tot innovatie. Tijdens deze bijeenkomst laat Ad, onder het motto ‘connect is het nieuwe protect’ meerdere van zijn concrete ideeën zien.

Spreker
Ad Krikke is sinds 2012 de CISO van DSM. Hij is verantwoordelijk voor het verminderen van IT Security-risks en lid van de IT Strategy & Planning afdeling. Door de combinatie van dit takenpakket heeft Ad een unieke visie op IT ontwikkeld. De CISO is niet langer de handrem binnen de organisatie maar de motor die vooruitgang mogelijk maakt. Ad daagt DSM maar ook andere partijen uit nieuwe businessmodellen te ontwikkelen die als bijwerking hebben security issues te verkleinen. Als voorbeeld hiervoor gebruikt Ad Spotify. Dat nieuwe businessmodel voor de muziekindustrie was ook nooit bedacht als oplossing voor het illegaal downloaden van muziek, maar het was er wel een zijeffect van. Met de gedachte dat dit Spotify model voor Intellectual Property ook weleens zou kunnen werken, merkte hij al snel dat dit binnen DSM veel meer business engagement voor het onderwerp data-management en tevens verassende nieuwe businessmodellen opleverde. Deze ‘connect in plaats van protect’ aanpak werkt volgens Ad ook voor het oplossen van andere datamanagement uitdagingen. Een aantal voorbeelden zullen worden gepresenteerd.

Uw gespreksleider is Jurre Horsels, Chief Information Security & Privacy Officer bij Coöperatie VGZ.

Datum / tijd

Van: 06/09/2017 - 18:00
Tot: 06/09/2017 - 20:30

Locatie

Buitenplaats Amerongen
Amerongen

Speciaal geschikt voor

Directeuren en bestuurders

 

Onderdeel van Flevum Corporate zijn: