FlevumExecutiveCorporate

 

Het netwerk dat MKB ondernemers in staat stelt om op een efficiënte wijze vele honderden nieuwe contacten te genereren. Het netwerk is landelijk dekkend, maar heeft een regionale verankering.

 

Flevum Executive is de ingang naar hèt netwerk voor leidinggevenden in Nederland, algemeen, vakinhoudelijk of sectorspecifiek.

 

Bestuurders en directie van corporate Nederland ontmoeten elkaar, ontwikkelen gezamenlijk een toekomstvisie en debatteren over actuele thema’s.

 
 

Status Beschikbaarheid

Vol, inschrijven niet mogelijk
Flevum | Director's Challenge | Succes met het duurzaamheidsvirus = waarde creër

Director's Challenge | Succes met het duurzaamheidsvirus = waarde creëren door duurzaam zakendoen

Per jaar produceren wij 80.000 ton aan afval. Als wij zo doorgaan, komt onze volgende generatie om in het afval en is er geen weg terug. Wij moeten nú veranderen om het sneeuwbaleffect van klimaatverandering tegen te houden en een gezonde toekomst te kunnen waarborgen.

Wij kunnen en mogen niet wachten totdat de wetgeving ons dwingt om maatregelen te nemen waar uiteindelijk niemand profijt van heeft; bedrijven zullen de eerste stap moeten nemen om die figuurlijke stap in de juiste richting te zetten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet moeilijk, een kleine stap richting duurzaamheid is snel gezet. Na die eerste kleine stap volgt een tweede kleine stap, en daarna nog een. Voor je het weet heb je het duurzaamheidsvirus te pakken en verspreid het zich door je hele organisatie. Dat virus weet zich snel te verspreiden naar je klanten, partners en leveranciers. Als jij toekomstgericht onderneemt, kom je er niet onderuit: langdurig succes zit in duurzaam ondernemen. Iedereen weet het, maar niet iedereen doet het al. De early adopters zullen het meeste profiteren.

De grondstoffen die wij massaal van de aarde plunderen zoals olie en gas, blijven niet voor eeuwig beschikbaar. Op dit moment gebruiken wij 1,6x de capaciteit van de aarde, waardoor we een enorm gat achterlaten in de natuur. We bereiken bijna een tipping point waarin er geen grondstof meer over is om uit de aarde te trekken. Zodra we dit hebben bereikt, is het te laat.

De mindset die we nu hebben – winstgericht ondernemen – is gebaseerd op een economie waarin alles in overvloed aanwezig is. Door de trend op economisch vlak, de transitie naar ciruculair ondernemen, en de klimaatverandering, zijn we genoodzaakt ook onze traditionele manier voor ondernemen te veranderen. We moeten groeien naar een nieuwe mindset waarin we allemaal besmet zijn met het duurzaamheidsvirus en winstgevend ondernemen meer is dan alleen de cijfers op onze bankrekening.

Gé Moonen zal tijdens zijn keynote van deze Director’s Challenge bijeenkomst ingaan op dit onderwerp onder het motto “wij zijn pas winst gaan maken toen wij stopten met het najagen van winst!".

OVER DE SPREKER
GÉ MOONEN, CEO Moonen Packaging.
 

Datum / tijd

Van: 13/11/2018 - 18:00
Tot: 13/11/2018 - 21:00

Locatie

Landgoed Huize Bergen
Vught

Speciaal geschikt voor

Directieleden van bedrijven met 100 of meer medewerkers. Dinerbijeenkomst in kleine groep van maximaal 15 deelnemers.
 

 

Onderdeel van Flevum Executive zijn: